Sajtószoba

 

Sajtótájékoztató és lakosságí fórum Körmenden


A Körmendi VTV hiradós anyaga 

 

Körmendi lakossági fórum


Lakossági fórum a szelektív hulladékgyűjtésről Körmenden. Ma délután kettőtől várják az érdeklődőket a Polgármesteri Hivatal nagytermébe. A fórumon Bebes István Körmend polgármestere, a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanács tagja, a projektet tervező cég képviselője és a projektmenedzsment szervezet tagjai részvételével adnak tájékoztatást a 127 Vas megyei település összefogásával megvalósuló projektről.

http://radio-kormend.hu/2012-aprilis-19-hirek-5377.html

 

Lakossági fórum Körmenden 2012. április 19-én


 

A meghívó letölthető innen »
A plakát letölthető innen »
A szórólap letölthető innen »

 

Büki lakossági fórum


Lakossági fórum a tervezett hulladékgyűjtőről
www.buk.hu
A nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projekt témájában tartottak lakossági fórumot március 7-én a művelődési
központ galériájában. A fejlesztés részeként a Dózsa György utca végén szelektív hulladékgyűjtő létesül. Tovább »

 

Lakossági fórum Pankaszon 2012. március 21-én
A meghívó letölthető innen »
A plakát letölthető innen »
A szórólap letölthető innen »

 

Lakossági fórum Bükön 2012. március 7-én
A meghívó letölthető innen »
A plakát letölthető innen »
A szórólap letölthető innen »

 

Szombathelyi lakossági fórum


Lakossági fórum a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékkezelési projektről
tvszombathely
A hulladékgyűjtés fejlesztését egy kétfordulós uniós pályázat segíti. Az első fordulót már meg is nyerték, így a program előkészítése és a megtervezése befejeződött. A kivitelezés pedig már idén elkezdődhet, ha kedvezően bírálják el a második fordulóra benyújtott pályázatot is. 127 vasi települést érint az a projekt, melynek keretében az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával újul meg a szelektív hulladákgyűjtés rendszere. A pályázat két fordulós, az elsőben egy olyan programot készítettek elő és terveztek meg, amely megfelel a 21. század követelményeinek. Tovább »

Lakossági fórum a hulladékválogatóról
Rádió Szombathely 97.1
Hulladékudvar, és hulladékválogató-mű épül Szombathelyen. A beruházásról, annak várható hatásairól lakossági fórumon tájékoztatják a vasi megyeszékhelyen élőket holnap 17 órától a Városháza nagytermében. Vas megye 127 településének összefogásával valósul meg a szelektív hulladékgyűjtő rendszer fejlesztése. Tovább »

A szeletív hulladékgyűjtés fejlesztése Vasban
Rádió Szombathely 97.1
Zajlik a szeletív hulladékgyűjtés fejlesztését célzó nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projekt. Mely települések csatlakoztak, mi a lakosság feladata? Ezekre a kérdésekre is választ adott szerda délután a 97'1-en Vizi Carmen, a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás projekt menedzsere. Tovább », a hanganyag letölthető innen »

Szelektív hulladékfeldolgozó épülhet
Százhuszonhét Vas megyei településen kezdődhet meg, vagy kerülhet magasabb szintre a szelektív hulladékkezelés az uniós támogatással tervezett nyugat-dunántúli regionális hulladékkezelési projekt alapján, amelynek lakossági fórumai jelenleg is zajlanak a megyében – közölte az MTI érdeklődésére hétfőn Marton Zsolt, a regionális hulladékkezelési önkormányzati társulás elnöke. Tovább », Tovább », Tovább », Tovább », Tovább », Tovább », Tovább »

Hogy a szemét nehogy a fejünkre nőjön
frisss.hu
Hulladékkezelő központ Szombathelyen, nyolcvan új hulladékgyűjtő sziget, százötven üveggyűjtő-pont, komposztáló edényzet a lakosság számára, házhoz menő zsákos szelektív hulladékgyűjtés kialakítása - többek között ezeket az elemeket tartalmazza az a majd kétmilliárd forintból megvalósuló projekt, mely 127 település gondjait oldaná meg. Várhatóan 2014 márciusára készülnek el a fejlesztések.. Tovább »

Lakossági fórum a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékkezelési projektről
szombathely.hu
A hulladékgyűjtés fejlesztését egy kétfordulós uniós pályázat segíti. Az első fordulót már meg is nyerték, így a program előkészítése és a megtervezése befejeződött. A kivitelezés pedig már idén elkezdődhet, ha kedvezően bírálják el a második fordulóra benyújtott pályázatot is. Tovább »

Hulladékgazdálkodási fórum
savariafórum
Lakossági tájékoztatót tartottak a hulladékgyujtés fejlesztésének céljául szolgáló Nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projektrôl. Tovább »

Lakossági fórum a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékkezelési projektről
tvszombathely
A hulladékgyűjtés fejlesztését egy kétfordulós uniós pályázat segíti. Az első fordulót már meg is nyerték, így a program előkészítése és a megtervezése befejeződött. A kivitelezés pedig már idén elkezdődhet, ha kedvezően bírálják el a második fordulóra benyújtott pályázatot is. Tovább »

 

Csehimindszenti lakossági fórum


A szelektív gyűjtés volt a téma Csehimindszenten
www.rabavidek.hu
Komposztáló ládákra jelentkezik majd a legnagyobb igény a lakosság részéről az előzetes felmérések szerint abban a szeletív hulladékgyűjtés fejlesztését célzó nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projektben, melyhez 127 vasi település között 11 hegyháti is csatlakozott.  Tovább »

Csehimindszenten folytatódik a tájékoztató
Rádió Szombathely 97.1
A tervezésre már elnyerték a közel 100 milliós támogatást, a kivitelezésre pedig benyújtották a pályázatot a szelektív hulladékgyűjtési rendszer fejlesztés kapcsán. Vas megyében 127 településen valósul meg a projekt. A fejlesztésekről lakossági fórumokat rendeznek megyeszerte, ma 17 órakor Csehimindszenten lesz tájékoztató.  Tovább »

Lakossági fórum
Rádió 8 Körmend
Komposztáló ládákra jelentkezik majd a legnagyobb igény a lakosság részéről az előzetes felmérések szerint abban a szeletív hulladékgyűjtés fejlesztését célzó nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projektben, melyhez 127 vasi település között 11 hegyháti is csatlakozott. A Csehimindszenten a programról rendezett tájékoztatón Vízi Carmen projektmenedzser azt hangsúlyozta, a szemléletváltoztatásra is nagy hangsúlyt kell helyezni a projekt során. A projektmenedzser azt is elmondta, a 2014-ben befejezendő, a szelektív hulladékgyűjtést segítő projektben több jelentős beruházást is terveznek, dél-vasi érintettséggel is. Tovább »

 

Répcelaki lakossági fórum


Akár az egész megye kizöldülhet
Vasnépe
A Nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projekt megvalósulásával Vas megye 127 településen valósulhat meg, illetve léphet magasabb szintre a szelektív hulladékgyüjtés Tovább »

Fórumok a szelektív hulladékgyűjtés rendszeréről
Rádió Szombathely 97.1
Fórumokon tájékoztatják a lakosságot a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztését célzó Vas megyei projektekről. Szentgotthárdon már feltehették kérdéseiket az érintettek a hulladékgyűjtő udvar kialakításával kapcsolatban, Répcelakon pedig holnap 17.30-kor tartanak tájékoztatót a Művelődési Házban. Mint ismert, Vas megye 127 településének részvételével valósul meg a rendszer. Tovább »

 

Szentgotthárdi lakossági fórum


A szelektív hulladékgyűjtés
rabavidek.hu
A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése tárgyú projekt kapcsán tartott lakossági fórumot február 6-án a szentgotthárdi Színház aulájában. Tovább »

Akár az egész megye kizöldülhet
Vasnépe
A Nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projekt megvalósulásával Vas megye 127 településen valósulhat meg, illetve léphet magasabb szintre a szelektív hulladékgyüjtés Tovább »

Lakossági fórum
Rádió 8 Körmend
Lakossági fórum a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése tárgyú projekt kapcsán Szentgotthárdon. A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás február 6-án délután 5 órakor Gotthárdon a Művelődési Ház és Színház aulájában lakossági fórumot tart, a 127 Vas megyei település összefogásával megvalósuló szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése projektről. Tovább »

Lakossági fórum
Szentgotthard.hu
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás lakossági fórumot tart 2012. február 06-án, hétfőn, 17.00 órakor a Színház aulájában. Tovább »

Lakossági fórum a hulladékudvar kialakításáról
Pannon Kapu Kulturális Egyesület
Lakossági fórum a hulladékudvar kialakításáról Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Lakossági Fóruma a hulladékudvar kialakításáról és más, a környezetvédelmet érintő kérdésekről. Tovább »

Kerekasztal: Hulladékudvar
Gotthárd TV ONLINE 2012.02.17.
Vendégünk Labritz Béla, környezetvédelmi tanácsnok
Két év múlva már Szentgotthárdon is működhet az a hulladékudvar, melyet az Ipari Parkban alakítanának ki a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése céljából. A hulladékgyűjtő helyen a nagyobb mennyiségű háztartási hulladék is elhelyezhető lesz. A fejlesztésről a múlt hét elején tartottak lakossági fórumot. Erről és más környezetvédelmi kérdésről beszélgetünk mai kerekasztalunkban Labritz Béla környezetvédelmi tanácsnokkal.  Tovább »

Fórum a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztéséről
Gotthárd TV ONLINE 2012.02.09.
Két év múlva már Szentgotthárdon is működhet az a hulladékudvar, melyet az Ipari Parkban alakítanának ki a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése céljából. A hulladékgyűjtő helyen a nagyobb mennyiségű háztartási papír-, műanyag-, üveg-, fém-, zöld- és veszélyes hulladék is elhelyezhető lesz. A fejlesztésről a hét elején tartottak lakossági fórumot. Mérsékelt lakossági érdeklődéssel tartották meg a nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projekt részeként megvalósuló szelektív hulladékgyűjtés fejlesztését célzó beruházás tájékoztató fórumát. Az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával Vas megye 127 településén valósulhat meg egy korszerű hulladékgazdálkodási program, melyet a regionális hulladékgazdálkodási önkormányzati társulás koordinál. A társulás tanácsának tagja és a szentgotthárdi kistérség képviselője Labritz Béla, a város környezetvédelmi tanácsnoka.

Labritz Béla /környezetvédelmi tanácsnok, Szentgotthárd/:
„A szelektív hulladékgyűjtésnek egy olyan formája valósul meg az ipari park területén, ami nemcsak a biohulladék, nemcsak a háztartási hulladék, hanem elektronikus hulladék, törmelék, elhullott kisállat tárolására, ideiglenes tárolására, és ezt kihangsúlyoznám, minden itt lévő hulladéknak a gyűjtése átmeneti időre van itt Szentgotthárdon.” A program a tervezett menetrend szerint 2014 év végén indulhat, mely 100%-os szelektív hulladékgyűjtést jelent majd az érintett településeken. Ehhez kapcsolódóan azonban már az idén, ha a közbeszerzések sikeresen lezajlanak, hozzájuthat a lakosság a több, mint 27 500 darab házi komposztáló edényzethez.

Vízi Kármen /projektmenedzser/:
„Ez technikailag úgy fog megvalósulni, hogy egy PR szervezeten keresztül Önöket ugyancsak ilyen szép, színes szórólapokon tájékoztatni fogjuk, hogy hogyan, mikor és milyen módon vehetik át ezeket a komposztáló ládákat.” A közel két milliárd Ft-os beruházás során, Szombathelyen egy hulladékkezelő központot, úgynevezett válogató művet alakítanak ki. A szentgotthárdi mellett még 6 településen létesül hulladékgyűjtő udvar. Azon településeken, ahol eddig még nem voltak hulladékgyűjtő szigetek ott összesen 80-at hoznak létre, de 150 új üveggyűjtő pont is kialakításra kerül. A program során korszerű hulladékszállító gépjárműveket is vásárolnak. Tovább »

 

Lakossági fórum Csehimindszenten 2012. február 20-án
A meghívó letölthető innen »
A plakát letölthető innen »
A szórólap letölthető innen »

 

Lakossági fórum Szombathelyen 2012. február 16-án
A meghívó letölthető innen »
A plakát letölthető innen »
A szórólap letölthető innen »

 

Lakossági fórum Répcelakon 2012. február 9-án
A meghívó letölthető innen »
A plakát letölthető innen »
A szórólap letölthető innen »

 

Lakossági fórum Szentgotthárdon 2012. február 6-án
A meghívó letölthető innen »
A plakát letölthető innen »
A szórólap letölthető innen »

 

Lakossági fórum sajtóközlemény


Letölthető innen »

 

Lakossági fórum Kőszegen 2011. december 14-én
A meghívó letölthető innen »
A plakát letölthető innen »
A szórólap letölthető innen »

 

Sajtókirándulás és sajtótájékoztató a tervezett létesítményekről - 2011.09.26.


Kijelölték a hulladékudvart Répcelakon
Vasnépe
Kijelölték a hulladékudvar helyét Répcelakon. Miután az egykori téesz területén lévő helyszín effajta hasznosításáról nem tudtak megegyezni, az ipari parkban lesz a létesítmény. Tovább »

Fejlesztik a szelektív hulladékgyűjtést Vas megyében
RÁDIÓ SZOMBATHELY 2011. 09. 26.
100 millió forint előkészítési támogatást kapott az Európai Uniótól a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, melynek 127 Vas megyei tagtelepülése van. A projekt célja a társult települések szelektív hulladékgazdálkodási fejlesztése - tudta meg rádiónk Marton Zsolttól, a Társulási Tanács elnökétől. Új munkahelyeket is teremt a projekt, melynek befejezése 2014-re várható. Jövő júniusban indul az előzetes ütemterv szerint a versenyeztetés, amennyiben nyertesnek nyilvánítják a pályázatot - tette hozzá Marton Zsolt. Tovább »

Uniós forrásból korszerűsödne a megye hulladékgazdálkodása
TV SZOMBATHELY, 2011. szeptember 27.
Sikeres pályázat esetén új szelektív hulladékgyűjtő szigeteket alakítanak ki, új hulladékudvarok és egy válogatócsarnok épülne, valamint támogatnák a házi komposztálást. A fő cél a szelektív hulladékgyűjtő rendszer továbbfejlesztése, és csökkentenék a háztartásokból a szilárd lerakókba kerülő hulladék mennyiségét. Hétfőn szakmai túrán ismerhették meg az újságírók, hogyan működnek a már létező hulladékudvarok, hulladékcsarnokok a gyakorlatban. Tovább »

Fejlesztik a szelektív hulladékgyűjtést Vas megyében
MR1 KOSSUTH RÁDIÓ Hajnaltáj műsor 2011 szeptember 27.
Vas megyében évente 54 ezer tonna hulladék keletkezik. A két éve megalakult Nyugat Dunántúli Regionális Önkormányzati Hulladékgazdálkodási Társulás 190.000 embert képvisel, célja, hogy minél jobban elterjedjen a szelektív hulladékkezelés - mondja Marton Zsolt a Társulás elnöke. ide feltéve a hanganyag letölthetően

A hanganyag letölthető innen »

Hulladékkezelő központ lehet Szombathely
westindex, 2011.09.27
Hét új hulladékudvara és 80 új szelektív gyűjtőszigete lehet Vas megyének, ha a második fordulón is sikeresen szerepel a 127 tagtelepülést összefogó Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás pályázata. A cél, hogy minél kevesebb hulladékkal találkozzon a lakosság! - Az aktuális állapotokról tájékoztatták a sajtót. Tovább »

Kétmilliárdos hulladékprojekt Vas megyében: Szombathelyen új hulladékkezelő épül
alon, 2011. szeptember 26.
Marton Zsolt, a társulási tanács elnöke és Déri Lajos, a projekt műszaki tervezési feladataival megbízott SOLVEX Kft. munkatársa tartottak sajtótájékoztatót az óriásprojekt jelenlegi állásáról és leendő műszaki tartalmáról. Tovább »

 

Sajtótájékoztató 2011 szeptember 26-án


Sajtóanyag letölthető innen»

Program letölthető innen»

Meghívó letölthető innen»

 

KEOP 7.1.1.1. projekt rövid bemutása


Letölthető innen»

 

Hulladékgazdálkodási társulás megalakulása


A tisztább környezetért – hulladékgazdálkodási társulás alakult a megyében
2009. január 29.
Vas megye területén a hulladékgazdálkodási közfeladatok emelt szintű ellátására addig még nem pályáztak az Európai Unió által nyújtott támogatási forrásokra. Ezért Szombathely felvállalta a program megvalósításához szükséges önkormányzati társulás megszervezésének előkészítő feladatait.
Tovább »

Társultak az Önkormányzatok
2009. január 28.
2009. január 28-n, Szombathelyen ünnepélyes keretek között írták alá az érintett települések polgármesterei a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodását. A Társulási Megállapodás aláírásával a térségben az önkormányzatok hulladékgazdálkodási közfeladataik emeltszintű teljesítésére szövetkeztek.
Tovább »

 

Sikeres projekt


Kis döccenő után nagy pénz: 1,3 milliárd forint szemétprojektbe
2010. február 19.
A szombathelyi gesztorsággal létrejött, Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, a Környezet és Energia Program keretében, első fordulóban pályázati támogatást nyert. E támogatásból az előkészítés után bővülnek szelektív hulladékgyűjtési lehetőségek, bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést és házi komposztáló edényeket bocsátanak a lakosság rendelkezésére.
Tovább »

Közel kétmilliárd hulladékgazdálkodásra
2010. február19.
Sikeresnek ítélte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a társulás pályázatát. Az 575 milliós önrészhez közel 1,3 milliárd forint érkezik két lépcsőben a projekt megvalósításához. Ebből a forrásból Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás olyan rendszert kíván létrehozni, amely megoldást jelent, a térség hulladékkezelésére.
Tovább »

Szelektív hulladékgyűjtés
2010. április 08.
A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a települések szilárd hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztésére kiírt pályázat első fordulóján közel 80 millió forintot nyert, a szükséges önerőt a társulás biztosítja. Az elnyert összeget az előkészítésre fordítják.
Tovább »

Megindulhat a fejlett hulladékgazdálkodás
2010. 05. 08. - 23:52
A nyár közepére befejeződhet a szombathelyi szemétválogató üzem részleges megvalósíthatósági tanulmánya. Komoly előrelépések várhatók a hulladékgazdálkodás területén Szombathelyen, ha elkészül a beruházás. A válogatómű a Körmendi úton épülne meg, tervezett kapacitása évente 14 ezer tonna is lehet. Az uniós forrásból elnyert csaknem 1,9 milliárdos támogatásból bővítik a szombathelyi és kőszegi hulladékudvart, és újat hoznak létre Bükön, Körmenden, Őriszentpéteren, Répcelakon, Rábahídvégen és Szentgotthárdon.

Hanganyagok:
interjú Marton Zsolt elnökkel - hatások
interjú Marton Zsolt elnökkel - edényzet

Közös érdek a hulladékgyűjtés
2010. november 12.
A Nyugat-dunántúli Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás ismét Marton Zsoltot választotta meg elnöknek. A régi , új elnök elmondta, hogy a tervek szerint a rendelkezésre álló pályázati forrásból Szombathelyen egy hulladékválogatót is létesítenek, továbbá a megyei települések jelentős részében is támogatják a szelektív hulladékgyűjtést.
Tovább »

Hulladék válogatómű épül Szombathelyen Jól halad a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Program. A regionális hulladékgazdálkodási program keretében továbbfejlesztik a szelektív hulladékgyűjtést: bővítik a hulladékudvarok számát és több hulladékgyűjtő szigetet alakítanak ki. Emellett egy válogató is épül.
Tovább »

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségeink

E-mail cím:

info@westhull.hu

Telefon:

06 94/316 850